Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Colorado, Blockchain’i Tarım Alanında Kullanmak İstiyor

Amerika’nın kripto para konusunda en aktif eyaletlerinden birisi olarak gösterilen ve sektöre hareket alanı tanımaya çalışması ile bilinen Colorado’da Blockchain teknolojisinin kullanım alanları ile ilgili olarak yeni gelişmeler yaşanıyor.

Eyaletin temsil heyetinin verdiği önergeye göre, Colorado; Blockchain teknolojisinin tarım alanındaki kullanımı ile ilgili olarak çalışmalar yapacak. Depolama, veri onaylaması, organik ürünlerin tanınması ve giriş çıkışların takip edilmesi için Blockchain teknolojisinden faydalanmak isteyen eyalet, bu konuyu derinlemesine araştıracak.

Blockchain’in tüm bu konuların dışında ürün değişim sistemlerinde ve aynı zamanda satın alım süreçlerinde de kullanılması beklenirken; konuyla ilgili yapılacak araştırmaların sonucunda bir rapor yazılacağı da kaydedildi. Bu raporun yazımı ve potansiyel kullanım alanları ile ilgili örneklerin toplanması için verilen süre ise 2020’nin 15 Ocak tarihi olarak belirlenmiş durumda.

Blockchain teknolojisinin en büyük kullanım alanları arasında elbette en başta finans sektörü gelse de, Tarım alanında da Blockchain’in ciddi bir potansiyeli olduğu ifade ediliyor. Bu konu ile ilgili olarak son dönemde birçok farklı çalışma yapılırken; Colorado’nun bu hamlesi de bu çalışmalara önemli bir ek olarak gösteriliyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde, Malezya eyaleti Penang da, Blockchain teknolojisinin tarım alanındaki ürün tedarik zincirlerinde ve gıda üretiminde kullanılmasının önünü açmak için çalışmalara başlamıştı.

Aynı zamanda Fransa cumhurbaşkanı Emanuel Macron da, bu teknolojinin ürün tedarik zincirlerinde etkili olabileceğinden dem vurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment