Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VISA, ‘Kripto Uzmanı’ Arıyor!

Dünyanın en büyük ekonomi şirketleri arasında yer alan ödeme sistemleri sağlayacısı Visa’nın iş ilanlarında yer alan bir detay, kripto para sektöründe oldukça dikkat çekti. Kripto paraların sağlamaya çalıştığı şeyi şu anda belki de en iyi yapan kurumlardan birisi olan ve tam bir ödeme sistemi devi olan Visa’nın, kripto para sektöründe yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmadığı görülürken, şirket bu alanda çalışacak uzman bir kişiyi aradığını duyurdu.

Visa’nın iş ilanında yer alan ifadelere göre, işe alınacak olan ideal adayın kripto paralara ciddi ilgi duyması ve Blockchain temelli ödeme sistemleri ile ilgili olarak da ciddi bir bilgi birikimine sahip olması bekleniyor.

Visa Crypto projesine katılacak olan bu teknik ürün menajerinin, kripto para ekosistemi konusunda şirketin ürün stratejisine yön vermeksi ve kripto paraların ödeme sistemlerine olacak potansiyel etkisini araştırması da isteniyor.

Kripto paralar ile ilgili olarak yaşanan teknolojik gelişmelere kayıtsız kalmak istemeyen Visa’nın, bu alanda böyle bir hamle yaparak sektörde geri kalmak istemediği anlaşılıyor. Her ne kadar şu anda gerçek olmasa da, Visa’nın kripto paraların bazılarının vaad ettiği yüksek TPS hızına (saniye başına işlem) yetişebilmek ya da her şeyden önemlisi yaşanan gelişmeleri takip edebilmek için hamle yapması son derece normal.

Bu durum, ayrıca kripto paraların finansal sistemlerin içinde ciddi bir rol oynayacağının da bir başka kanıtı olarak nitelendiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment