Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM’in Blockchain Platformu Büyümeye Devam Ediyor

Ekvador Cumhuriyeti’ndeki Sürdürülebilir Karides Ortaklığı (SSP), IBM tarafından geliştirilen Food Trust Ecosystem’e katılma kararı aldı. Bundan böyle SSP de IBM’in Blockchain teknolojisinden faydalanarak gıda takibi yapabilecek.

Teknoloji devi IBM bundan birkaç ay önce Blockchain teknolojisinin gıda sektöründe kullanılabileceğini fark etmiş ve buna özel bir program başlatmıştı. Food Trust Ecosystem adı altında hazırlanan bu program günümüzde pek çok şirketi bir araya getiriyor.

Bu programa katılan müşteriler ve perakendeciler IBM tarafından geliştirilen teknolojileri kullanarak çeşitli gıda ürünlerinin üretim süreçlerine ilişkin bilgi elde edebiliyorlar.

Ekvador Cumhuriyeti’ndeki SSP tarafından yayınlanan basın duyurusu, söz konusu programa yeni bir ismin daha eklendiğini gösteriyor. SSP tarafından yayınlanan duyurudan bir kesit şu şekilde:

“Hedefimiz süpermarketlere ve restoranlara olabilecek en kaliteli karidesleri göndermek. Buralardaki müşteriler daha sonra ürünlerdeki QR kodunu taratarak ürünün nereden geldiğini, nereden alındığını, ürünün güvenli olup olmadığını öğrenebilirler.”

Sürdürülebilir Karides Ortaklığı aslında tek bir şirketten değil birkaç farklı şirketten oluşan büyük bir kooperatif olarak işlev gösteriyor. SeafoodSource tarafından paylaşılan bir makale Ekvador Cumhuriyeti’nde SSP bünyesinde karides üreten 11 farklı şirketin olduğunu gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri geçtiğimiz yıl SSP’den bin metrik tonluk karides ithal etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment