Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICAP, Fidelity ve Standard Chartered ile Kripto Platformu Kurmayı Planlıyor

Dünyanın en büyük aracı kurumlarından TP ICAP’ın, Fidelity Investments ve Standard Chartered bünyesindeki dijital varlık ekibiyle iş birliği yaparak yeni bir kripto para ticaret platformu kurmayı planladığı açıklandı.

TP ICAP, müşterilerine hisse, döviz ve benzeri geleneksel varlıklara yatırım yapar gibi kripto para yatırımı yapma imkanı sunabilmek için Fidelity Digital Assets ve Standard Chartered ile Northern Trust ortaklığıyla kurulmuş Zodia Custody ile çalışmaya başladı

Kurulacak kripto para platformunda işlemi gerçekleştirmek ve takası sağlamak için gerekli süreçler birbirinden ayrılmış olacak. Reuters’ın aktarımına göre işlem sonrası (post-trade) süreçler için custody hizmeti veren birkaç farklı kuruluştan altyapı desteği alınacak.

Günümüz kripto para platformlarında aynı platform üzerinden hem işlem yapmak hem custody hizmeti almak mümkün. Bunun iki farklı kola ayrılmasının, risk düzeyini azaltması bekleniyor. Platformun likidite sağlayıcılığını Amsterdam’daki Flow Traders üstlenecek.

TP ICAP, kripto para piyasasına 2019 yılında CME Group’taki Bitcoin vadelileri ve opsiyonları ile giriş yapmıştı. Aracı kurum, ürün yelpazesine yeni türevler eklemeyi planlıyor. Aktarılanlara göre TC ICAP’ın kurmayı planladığı kripto platformu, Birleşik Krallık’taki regülatörden onay bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!