Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deutsche Börse Group, Kripto Şirketinin Çoğunluğunu Satın Aldı

Alman hisse senedi borsası operatörü Deutsche Börse Group, İsviçre’deki Crypto Finance AG adlı finansal teknoloji şirketinin çoğunluk hissesini satın aldığını açıkladı.

Deutsche Börse, salı günü yayımladığı basın duyurusunda 2017 yılında kurulan Crypto Finance AG’nin üçte ikisini satın aldığını açıkladı. Deutsche Börse’nin ödediği miktara dair net bir sayı verilmezken, bunun 100 milyon İsveç frangından fazla olabileceğine işaret edildi.

İsviçre’deki finans regülatörü FINMA tarafından regüle edilmiş olan Crypto Finance AG, kurumsal ve profesyonel müşterilerine 200’den fazla dijital varlık için kullanabilecekleri yatırım araçları sunuyor. Singapur’da da faaliyet gösteren Crypto Finance AG, müşterilerine trading ve custody hizmeti veriyor.

Deutsche Börse, Crypto Finance AG aracılığıyla kripto para gibi dijital varlık yatırımları için “doğrudan bir giriş noktası” sağlamış olacak. Şirketin sunacağı hizmetler, custody gibi işlem sonrası hizmetleri de kapsayacak. Crypto Finance AG’nin CEO’luğunu, şirketin kurucusu Jan Brzezek’in sürdüreceği açıklandı.

Deutsche Börse Trading & Clearing Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Book, “Dijital varlıklar, finans endüstrisini dönüşüme uğratacak. Köklü finansal kuruluşların, bu yeni varlık sınıfıyla etkileşime geçmek ve güvenebilecekleri bir ortak bulmak için gösterdikleri talep büyüyor.” açıklamasında bulundu.

Taraflar, kendi aralarında yapacakları işlemi regülatörlerden gelmesi beklenen onay sonrasında bu yılın son çeyreğinde tamamlamayı planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!