Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fetch.ai’den DeFi Kullanıcıları İçin Stop-Loss Uygulaması

Cambridge merkezli bir yapay zeka girişimi olan ve kripto para sektöründe de faaliyet gösteren Fetch.ai, merkeziyetsiz finans (DeFi) kullanıcılarının yaşadıkları mali kayıpları azaltabilecek DeFi Agents adlı yeni bir uygulama geliştirdiğini açıkladı.

Fetch.ai tarafından salı günü tanıtılan uygulama, Uniswap v2 ve PancakeSwap v2 kullanıcılarının, herhangi bir havuza likidite sağlarken aldıkları riski hafifletmek için geliştirildi. 

DeFi Agents, herhangi bir havuzdaki tokenın spot fiyatı, kullanıcının önceden belirlediği seviyenin altına düşerse, kullanıcının parasını o havuzdan otomatik olarak çekiyor. Kullanıcı bu sayede hem fiyatta yaşanabilecek şiddetli dalgalanmalardan hem de rug pull gibi vakalardan korunabiliyor.

Merkeziyetsiz finans ile stop-loss buluşuyor

DeFi Agents kullanıcıları, önce MetaMask cüzdanlarını uygulamaya bağlayıp, ardından stop-loss özelliğini aktif hale getirebiliyorlar. Bunun için Uniswap v2 veya PancakeSwap v2’de likidite sağlanmış olan havuzun sözleşme bilgilerinin kaydedilmesi gerekiyor.

Kullanıcılar bunun ardından bu havuzda yer alan tokenın güncel değerinden daha düşük bir değer belirleyip, fiyatın bu değerin altına düşmesi halinde paranın otomatik olarak geri çekilmesi yönünde talimat verebiliyor.

Fetch.ai ekibi, DeFi Agents’a zamanla daha farklı özellikler de eklemeyi planlıyor. Bunların arasında; parite bakımından birbirine denk iki havuz varsa ve bunlardan birinin getirisi, diğerinden daha yüksekse paranın otomatik olarak daha yüksek APY’li havuza çekilmesi, ETH işlem ücretlerinin önceden belirlenmiş bir seviyenin üstüne çıkması halinde likiditenin otomatik olarak geri çekilmesi gibi şeyler var.

fetch-ai-defi-app

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!