Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO’ların Çöküşü Sürüyor: Bu Ay Sadece 17 Milyon Dolar Toplanabildi

ICO modeli şu anda gerçekten de çok zor durumda. Birçok analiste göre Ethereum’daki çöküşün de baş mimarlarından olarak gösterilen ICO’lar Eylül ayı itibariyle tarihinin belki de en zorlu dönemini yaşıyor.

ETH fiyatlarındaki düşüş ile birlikte, artık eskiye kıyasla daha sert yasal çerçeveler altında düzenlenen ICO’ların topladığı meblağda büyük düşüşler yaşanıyor. Ico.Data isimli internet sitesinin araştırmasına göre Eylül ayının ilk 10 günü boyunca ICO projeleri toplamda sadece 17.5 milyon dolarlık bir kaynak toplayabildi.

2016 ve 2017’deki bazı ICO’lar yatırımcısına 80 bin katını da aşan absürt rakamlar kazandırırken, artık bu durumun böyle olmayacağı düşünülüyor. Tam aksine, son dönemde sahne alan birçok ICO, şu anda genel satış fiyatının da çok çok altında işlem görüyor ve yatırımcı kar etmek bir yana, ciddi zarar edip bir an önce elinden tokenleri çıkarmak istiyor.

Airdrop ve Bounty gibi iki trendin de son dönemde iyice aktif olması ile birlikte artık insanlar koinleri çabucak ellerinden çıkarıyorlar ve otoritelere göre, bu durum da fiyattaki düşüşe ciddi katkı sağlayan başka bir etmen oluveriyor.

Artık 2018 yılının kripto para piyasası gerçeklerine gelindiğinde eskisi gibi dakikalar içinde bitecek ICO bulabilmek oldukça zor. Piyasanın yaşadığı zorluklar ve yasal süreçler de göz önüne alınırsa firmalar için ICO ile yatırım toplamak da eskiye kıyasla popülaritesini ve işlevselliğini görece yitirmiş durumda.

Google trendler de bu durumu açıkça doğrularken ICO’lar ile ilgili yapılan arama sayılarında çok ciddi sayıda düşüşlerin yaşandığı açıkça görülüyor. KYC prosedürlerinin de hayata geçmesi ile birlikte birçok yatırımcı, ne olduğunu tam olarak bilmediği projelere kişisel verilerini vermek konusunda çekimser davranıyor ve yatırım yapmaktan bir yerde de bu sebepten ötürü vaz geçiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment