Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO’ların Ömrü Bitti!

Zamanında EOS’un üst firması Block.one’ın 4 milyar dolar, Telegram’ın ise 1,7 milyar dolar toplamayı başardığı ICO’lar, artık yavaş yavaş ölüme doğru ilerliyor. Kripto para sektörünün bir zamanlar en revaçta olan sermaye elde etme yöntemi ilk dijital para arzı, 2019 yılının başından beri yok denecek kadar azaldı.

Kripto para ve blockchain analiz firması LongHash de son yayınladığı araştırmasında ICO rakamlarının hayal kırıklığı boyutunda olduğunu gözler önüne serdi. Sadece 2018 yılının Ocak ayında 160 ICO projesi fonlamayı bitirirken, 2019 yılının Ekim ayında bu rakam 0 olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra Kasım ayında sadece 1 tane ICO projesi yağılırken, Ağustos ayında da hiçbir ICO projesi başarıya ulaşmadı.

LongHash tarafından yapılan açıklamada 2018 yılının Ocak ayında yaşanan düşüşe rağmen bile ICO’ların aylık 100’den fazla olacak şekilde yapıldığına dikkat çekildi. 2019 yılında ise proje akışı ”sıfıra yakın” bir şekilde seyretmekte.

Birçok kripto para uzmanı 2017 yılında yaşanan rekor yükselişin ve devamında gelen 2018 rekor düşüşünün de ICO’larla bağlantılı olabileceğini vurgulamakta. Özellikle milyarlarca dolarlık ICO’ların dünyanın her tarafından yatırımcı ilgisini sektöre çektiği göz önüne alınacak olursa, yükselişin kesinlikle ICO’larla bir ilgisi var.

LongHash ise 2020 yılına kadar ICO yönteminin tamamen tarihe karışacağını belirtmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment