Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Kendi Kripto Parasını Mı Çıkartıyor? CEO Tim Cook Son Noktayı Koydu!

Sosyal medya devi Facebook’un kendi kripto para birimini çıkartması, Microsoft’un Bakkt gibi dev bir projeye destek olması ve buna benzer birçok dünya lideri kurumun kripto para sektörüne girişi, Apple kullanıcılarının kafasında önemli bir soru işareti oluşturdu.

Apple kripto para sektörü ile ilgili neredeyse hiçbir girişimde bulunmamış olsa da, Apple Pay Başkan Yardımcısı Jennifer Bailey’in geçtiğimiz günlerde ”kripto paraları dikkatle izliyoruz” açıklaması yakında bir girişim olabileceği söylentilerine yol açtı.

Apple’ın en büyük rakiplerinden birisi olan Samsung’un da kendi kripto para cüzdanını ve blockchain tabanlı telefonunu tanıtması, Apple‘ın yakında bir adım atacağı ihtimalini güçlendirmişti.

Tim Cook Kripto Para Sorusunu Yanıtladı

Ancak Apple CEO’su Tim Cook konu hakkında yaptığı ve CNBC tarafından aktarılan açıklamasında, kripto paraların şirketin ajandasında yer almadığını ifade etti.

Facebook’u bile eleştiren Cook, özel şirketlerin kendi dijital paralarını piyasaya sürerek güç yarışına girmemesi gerektiğini de dile getirdi.

”Hayır. Ben bir para biriminin gerçekten ülkelerin elinde olması gerektiğine inanıyorum. Özel bir grubun rakip bir para birimi oluşturması fikrine sıcak bakmıyorum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment