Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IKEA ve Ethereum’dan Dünyada Bir İlk!

IKEA’nın İzlanda şubesi, geçtiğimiz günlerde oldukça yenilikçi bir adıma aracılık ederek belki de kripto para tarihine adım atmış oldu.

IKEA İzlanda şubesinden yapılan bir alışverişin faturası, Ethereum blockchain ağı üzerindeki akıllı kontratlar ile kesildi. İşlem ise Ethereum ağında dijitalleştirilmiş İzlanda itibari parası ile yapıldı.

IKEA Blockchain’e Yöneliyor

Yapılan bu işlem aslında Tradeshift isimli tedarik zinciri ödeme şirketi ve blockchain için lisanslı bir e-para işletmecisi Monerium aracılığıyla gerçekleştirildi. Monerium’un arkasındaki firma ise birçok Ethereum yatırımcısının tanıdığı ve bildiği ConsenSys olarak görülmekte.

Monerium yılın başlarında blockchain üzerinde e-para olarak para oluşturabilme lisansına başvurdu ve bunu başarılı bir şekilde elde etti. Monerium’un e-para olarak piyasaya sürebilme izni aldığı İzlanda Kronu ise, anında kullanıma sokuldu.

Monerium CEO’su ve kurucu ortağı Sveinn Valfells konu hakkında yaptığı bir basın açıklamasında şunları ifade etti:

”Dalgalı olan kripto para birimlerinin aksine, e-paranın nakit paraya bir alternatif olduğu, regüle edildiği ve talep karşısında anında ödenebildiği kanıtlandı. Akıllı kontrat tabanlı programlanabilir e-para kullanımı ödemelerde yeni bir kategoriyi ortaya çıkartacaktır.”

IKEA İzlanda yetkilileri de bu gelişmeden şu an için memnun olduklarını dile getirdiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment