Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Libra Projesinden Çekilecek Mi?

Sosyal medya devi Facebook’un kripto para projesi Libra’yı yönetmekten sorumlu olan Libra Association içerisinde ilk çatlaklar oluşmaya başladı. Görünüşe göre kurucu üyelerden olan PayPal, projeden ayrılmayı planlıyor.

Financial Times  tarafından aktarılan bir habere göre, ödeme firması PayPal 10 milyon dolar vererek giriş yaptığı Facebook’un Libra projesinden ayrılacak. PayPal’ın milyonlarca dolar yatırım yapmasına rağmen bu kadar erken ayrılma kararı almasının sebebi ise, regülatörlerin baskısı olarak biliniyor.

Facebook Libra’yı ilk olarak Haziran ayında tanıtmıştı ve o tarihten bu yana proje regülatörlerin kıskacından bir türlü kurtulamadı. PayPal’a ek olarak Libra’yı yönetecek kurulda Visa, MasterCard, Uber ve 22 diğer önde gelen ödeme ve teknoloji firması yer alıyor.

Libra Association’un regülasyonlardan ve iletişimden sorumlu yöneticisi Dante Disparte konu hakkında yaptığı açıklamada Libra gibi bir proje oluşturmanın ”kolay bir şey” olmadığını ifade etti.

”Değişimin zor olduğunu kabul ediyoruz ancak bu yolculuğa başlamış olan her bir kurum kendi risklerini ve ödüllerini kabul ederek buraya giriş yaptı. Herkes Libra’nın vaat ettiği değişimlerin ve risklerin farkındaydı.”

Libra yetkilileri ise 2020 yılında projenin kesinlikle piyasaya giriş yapacağında ısrarcı ve iddialı gözükmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment