Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1 Ayda 2 Kattan Fazla Değerlendi: ICON (ICX) Nedir?

Piyasa değeri sıralamasında ilk 100’e giren altcoinlerden olan ICON (ICX) 1 ayda %120’den fazla değerlendi. 1 haftada %30’un üzerinde artış gösteren ICX fiyatı 0,90 dolara dayandı. ICON nedir ve ICX hangi borsalarda bulunur?

ICON (ICX) fiyatı 1 yılda neredeyse 6 katına çıkarken, 1 ayda da önemli artış kaydetti. ICX 1 ayda %120’yi aşan bir artış oranı gösterdi. 24 saatte %10’un üzerinde değerlenen ICX yeniden 0,80 dolar barajının üzerine çıktı.

icon-icx

ICON yakaladığı ivme ile piyasa değerini 515 milyon doların üzerine çıkardı ve piyasa değerine göre en büyük 65. kripto para oldu. ICX günlük ticaret hacmi ise 115.5 milyon doları buldu. Yaklaşık bir yıl önce 0,10 dolara kadar gerileyen ICX fiyatı, Ocak 2018’te 13 doları görerek rekor kırmıştı.

icon-icx-grafik
ICX fiyatı için 24 saatlik değişimi gösteren grafik. Kaynak

ICON (ICX) nedir?

ICON, birlikte çalışabilirliğe odaklanan merkeziyetsiz bir blockchain ağıdır. ICON ile Bitcoin ve Ethereum gibi birbirinden bağımsız blockchainler birbirine bağlanabilir ve birbiriyle işlem yapabilir. ICON projesi ile kurumlar veya şirketler aralarında paylaştıkları verilerin bütünlüğünü ve şeffaflığını sağlayabilir.

ICON Network, “loopchain” isimli bir blockchain motoru tarafından desteklenmektedir ve saniyede yüzlerce işlem gerçekleştirebilir. ICONLOOP’un tasarladığı “loopchain” Güney Kore’de devlet kurumları tarafından benimsenen ve bu kuruluşların hizmetlerinde kullanılan bir projedir. Loopchain, Seul’ün standart blockchain platformu olarak kabul edilmiştir.

ICX, ICON Network’ün yerel kripto parasıdır. ICX için dolaşım arzı 25 Ocak 2021 itibarıyla 584.2 milyondur. ICX coin 20’den fazla borsada, toplam 65 işlem çiftinin üzerinde listelenmektedir. ICX Binance, Upbit, Bithumb ve Kraken gibi platformlarda bulunabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!