Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq’ta Listelenen Şirket 150 Milyon Dolarlık Bitcoin Aldı

Nasdaq’ta listelenen Marathon Patent Group adlı bir madencilik firması, NYDIG aracılığıyla 150 milyon dolarlık bitcoin satın aldı. Şirketin tanesi 31 bin 100 dolardan olacak şekilde 4 bin 812 adet bitcoin aldığı açıklandı.

Bu yılın başında 200 milyon dolar yatırım alan Marathon Patent Group, sahip olduğu nakit rezervinin 150 milyon dolarlık kısmını bitcoin’e ayırdı. Marathon CEO’su Merrick Okamoto, The Block’a verdiği demeçte bunun uzun vadeli bir yatırım kararı olduğunu açıkladı.

Şirket olarak dolar tutmaktansa bitcoin tutmayı tercih ettiklerini dile getiren Okamoto, MicroStrategy’ninkine benzer bir politika izlediklerini söyledi.

İşlem 21 Ocak’ta gerçekleşti

Marathon 150 milyon dolarlık bu işlemin 21 Ocak günü, NYDIG aracılığıyla tamamlandığını duyurdu. 4 binden fazla bitcoin alınırken bunların birim fiyatı 31 bin 135 dolar oldu.

Nasdaq’ta listelenen şirket ocak ayının başında 250 milyon dolarlık sermaye topladı. Merrick Okamoto’nun açıklamasına göre şirket bu sayede nakit rezervini 425 milyon dolara çıkardı. Şirket nakit rezervinin bitcoin aldıktan sonraki durumunu açıklamadı.

‘En büyük bitcoin madencisi olabiliriz’

Rezervini bitcoin ile güvence altına alan Marathon’un 2021 için büyük hedefleri bulunuyor. Bitmain’den 270 milyon dolarlık S19 siparişi veren şirket, bu cihazları kullanarak 10.34 exahash’ten fazla hash gücü elde etmeyi planlıyor. Marathon CEO’su, “Bu bizi dünyanın en büyük bitcoin madencisi yapabilir.” ifadesini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!