Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Yatırımcılara Kim Bitcoin Sattı?

Kripto para borsası OKEx, yayınladığı bir raporda kurumsal yatırımcıların bitcoin’e olan ilgisinin sonbahar aylarında artış gösterdiğini söyledi. Kurumsal yatırımcılara bitcoin satanlar ise balinalar ve bitcoin madencileri oldu.

On-chain veriler, 1000’in üzerinde bitcoin ile gerçekleştirilen işlemlerin sayısının Haziran 2020’de %5 oranında yükselme kaydettiğini, bu oranın eylül ayında %45’e çıktığını gösterdi. Rapora göre, söz konusu işlemler hazirandan beri aynı oranlarda ilerlemeye devam ediyor. OKEx’e göre bu veriden çıkarılabilecek iki sonuç var. Birincisi, büyük şirketler bitcoin ve kripto para piyasasına adım attı. İkincisi de kurumsallar btc satmaktan ziyade yoğun olarak alış yapıyor.

Raporda sunulan verileri doğrulayan gelişmeler arasında Microstrategy, Massachusetts Mutual Life gibi şirketlerin yüklü miktarda bitcoin satın almaları gösterildi.

Kurumsalların ilgisi sonbaharda arttı

OKEx; ABD, Asya ve Avrupa’da zon-chain işlem hacminin Ağustos 2020’de zirve yaptığını, sonbahar aylarında ise yükselmeye devam ettiğini ortaya koydu. Raporda, sonbahar aylarında görülen hacim artışı bitcoin fiyatını yükselten bir faktör olarak ele alındı.

bitcoin-kurumsalUzun vadeli yatırımcılar kurumsallara bitcoin sattı

Eylül – Aralık 2020 arasında transfer edilen bitcoin’ler incelendiğinde, uzun vadeli bitcoin yatırımcıları olarak bilinen balinaların yeni fiyat zirveleri görülmeye başladığında satış yapmaya başladıkları ifade edildi. Konuyla ilgili daha önceki verilere değinen OKEx, kurumsalların ve balinaların btc fiyatı yükselirken kar elde etmeye çalıştıklarını söyledi. Sonuç olarak, balinaların ve bitcoin madencilerinin kurumsallara btc sattıkları vurgulandı.

“Uzun vadeli bitcoin yatırımcıları zulalarındaki eski bitcoin’leri kurumsal yatırımcılara sattı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!