Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Eski CEO’su: Bitcoin Belki İşe Yarar

Goldman Sachs eski CEO’su Lloyd Blankfein, Bitcoin’in “işe yarayabileceğini” ancak bundan önce çözülmesi gereken bazı sorunlar olduğunu dile getirdi.

Lloyd Blankfein CNBC’deki Squawk Box programına katılıp Bitcoin ile ilgili görüşlerini paylaştı. 2017 ve 2018 tarihlerinde yaptığı açıklamalarla Bitcoin’e pek sıcak yaklaşmadığını ifade eden Blankfein, bu tavrı korumakla birlikte onun “işe yarayabileceğini” söyledi.

Bitcoin gerçekten kullanışlı mı?

Bitcoin bir ödeme aracı olmanın yanı sıra değer saklama aracı olarak öne çıkıyor. Goldman Sachs’in eski CEO’suna göre onun her iki alanda da eksik kaldığını noktalar var. Blankfein; bir günde yüzde 10 değersizleşebilen, dijital cüzdanlarda tutulan ve kolaylıkla kaybedebilen bir varlığın değer saklamak için kullanılabileceği fikrine şüpheyle yaklaşıyor.

Anonim bir yapıya sahip olan bitcoin, insanlara gizli bir şekilde işlem yapma imkanı tanıyor. Blankfein’a göre bu özellik bitcoin’i iyi bir ödeme aracı olmaktan alıkoyuyor. Bitcoin kullanırken “Kuzey Korelilere mi, El-Kaide’ye mi, Devrim Muhafızlarına mı para gönderdiğiniz belli değil.” diyen eski CEO, bunun yasal sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

Çözülmesi gereken bir ikilem var

Blankfein’a göre bunlar bitcoin’i başarılı olma ihtimalinden mahrum bırakmıyor. Bitcoin’in regülatörler tarafından kabul görmesi ve geniş çaplı kullanım alanlarına erişmesi mümkün kabul ediliyor. Goldman Sachs’in eski CEO’suna göre bitcoin’in bu başarı uğruna temel ilkelerinden feragat etmesi gerekebilir.

Bitcoin’in kullanıcılarına sunduğu özgürlüğün ve anonimliğin finans sistemi için tehdit oluşturabileceğini söyleyen Blankfein, hem regülatörlerin hem kripto para camiasının bu noktada bir ikilem yaşayacağını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!