Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meltem Demirörs: Ethereum’a Duyulan İlgi Artıyor

CoinShares baş stratejisti Meltem Demirörs, CNBC’nin Squawk Box programında ethereum üzerine konuştu. Demirörs’e göre ethereum tabanlı ürünlerin artmasıyla birlikte eth’ye olan ilgi de artmaya başladı.

Meltem Demirörs, öncelikle kripto para yatırımcılarının ethereum’dan ziyade bitcoin’e karşı daha yoğun bir ilgi gösterdiğini dile getirdi. Demirörs’e göre insanlar bitcoin’i daha iyi anladığı için btc’ye daha çok ilgi duyuyorlar.

Bitcoin ve ethereum arasındaki farklara değinen Meltem Demirörs, btc’nin eth’den 10 kat daha likit bir piyasaya sahip olduğunu belirtti. Bununla birlikte, kripto para piyasası düşünüldüğünde bitcoin piyasa değerinin %65 oranında olduğunu, ethereum’un ise %15 seviyesinde olduğunu ifade etti. Bitcoin her ne kadar piyasaya hakim görünse de Demirörs’e göre ethereum ağında geliştirilen birçok uygulama eth’ye olan ilginin arttığının büyük bir göstergesi.

Şubat ayına dikkat çekti

Meltem Demirörs, kripto para borsası CME Group’un yapmış olduğu bir duyuruya değindi. CME Group, 16 Aralık tarihinde yaptığı bir açıklamada 8 Şubat itibarıyla kullanıcıların vadeli ethereum ticareti yapabileceklerini söyledi.

CoinShares CSO’su Demirörs, CME Group’un verdiği tarihe dikkat çekerek “bu tarihi iyi izlemek lazım” dedi. CSO’ya göre vadeli ethereum sözleşmeleriyle birlikte eth’ye olan ilgi daha da artabilir. Bunun sebebi olarak ise ABD’deki kurumsal şirketlerin vadeli sözleşmelerle kripto para almasının daha kolay olmasını gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!