Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Bitcoin Madencilik Firması Canaan, New York İçerisinde İlk Halka Arza Hazırlanıyor

Çin tabanlı madencilik cihazı üreticisi Canaan, özellikle 2018 yılında birden fazla IPO haberi ile gündeme geldikten sonra belirli bir süre sessiz kalmıştı. CoinDesk kaynağının aktardığı yeni bir habere göre ise, madencilik devi ABD içerisinde ilk halka arz için paçaları sıvamış durumda.

Bloomberg‘in 8 Ocak tarihli haberinde de vurgulandığı üzre, ”konuyla ilgili bilgiye sahip kişiler”, Canaan’ın IPO’sunun bu yılın ilk yarısında New York içerisinde yapılabileceğini aktardı. Süreç hala ilk aşamalarda olmasına rağmen, bu tarz haberlerin gündeme gelmesi genellikle ciddi adımların atılmaya başlandığının kanıtı olarak yorumlanabilir.

Canaan geçtiğimiz 2018 yılında da iddialara göre 1 milyar dolar toplamak için Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası aracılığıyla IPO yapmak istiyordu. İlk olarak Mart ayında çıkan spekülasyonlar daha sonra onaylandı ancak firmanın planı tahmin ettiği gibi ilerlemedi ve Bloomberg’in iddiasına göre Canaan bu plandan döndü. Canaan Creative tarafından Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasına yapılan IPO başvurusu, geçtiğimiz Kasım ayında zaman aşımına uğramıştı.

Kripto para ve Bitcoin madencilik devleri arasında tek IPO düşünen firma Canaan Creative değil. Bunun yanı sıra adı Bitcoin Cash hard fork’u ile de oldukça fazla anılan Bitmain de Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasında IPO başvurusu yapmıştı. Geçtiğimiz ay ise Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasının söz konusu kripto para madencilik firmalarının IPO’larını onaylama konusunda oldukça tedirgin olduğu haberleri gündeme gelmiş, borsa daha sonra bunları yalanlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment