Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: BitMEX Kripto Para Borsası, ABD ve Kanada Hesaplarını Kapatıyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olmasıyla tanınan BitMEX kripto para borsası, yeni bir iddia ile gündeme girmeyi başardı.

South China Morning Post kaynağının aktardığı bilgilere göre, Bitcoin‘e bağlı vadeli işlem sözleşmeleri de sunan platform, ABD ve Kanada’nın Quebec bölgesi içerisindeki hesaplarını kapatma kararı aldı. İddiaya göre BitMEX’in Quebec içerisindeki kullanıcıların hesaplarını kapatma kararı, bölgenin finansal regülatörü AMF’nin 2018 yılının başlarında borsaya yolladığı bir bildiride Quebec sakinlerine ait bütün hesapların kapatılmasını talep etmesi sonrası alındı. Regülatörün bu istekte bulunmasının temel sebebi ise, BitMEX’in ”alım satım hizmetleri sağlamak için gerekli izinleri almamış olması” şeklinde belirtiliyor.

BitMEX’in Başı Regülatörler İle Dertte

BitMEX, CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin için en büyük piyasa olma özelliğini taşıyor. BitMEX ise kendi internet sayfasında ABD ve Quebec tabanlı kullanıcıları kabul etmediğini beyan etmekte. BitMEX tarafından ise konuyla ilgili hala bir açıklamada gelmedi ve SMCP’nin iddiasına göre kripto para borsasının ABD içerisindeki işlemlerine ket vuran kurum ise federal kurumlar oldu.

SEC, geçtiğimiz tarihlerde birçok ICO projesine ve kripto para borsasına regülasyonlarla ilgili konular yüzünden ciddi cezalar kesmiş ve 1Broker gibi bazılarının sitelerini dahi kapatmıştı. Yine de BitMEX’in ABD ve Kanada içerisinde yasalara uygun olmayan şekilde işlem yapıp yapmadığı ise hala kesinlik kazanmadı. Elinde ciddi anlamda Bitcoin tutan bir kripto para borsasının bir anda kapatılması, piyasa için inanılmaz oranda tehlike yaratabilir ve geçtiğimiz günlerde yaşanan kısa vadeli düşüşün çok daha sert bir hal almasının önünü açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment