Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss: Bitcoin ETF’si İçin Bir Altı Yıl Daha Beklemeye Razıyız

Bundan altı yıl önce Bitcoin ETF‘si için başvuruda bulunan Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşler, aradan geçen bunca zamana rağmen bu başvuruya olan inançlarını hala kaybetmediler.

ABD’deki bazı şirketler Bitcoin tabanlı bir borsa yatırım fonu (ETF) oluşturabilmek için ülkedeki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na (SEC) çeşitli başvurularda bulunuyorlar. SEC geçtiğimiz yıl bu başvuruların ciddi bir kısmını reddederken bazı başvurular hakkında ilerleyen zamanlarda karar vereceğini açıkladı.

Winklevoss kardeşler bundan altı yıl önce ETF başvurusunda bulundular ve hala olumlu bir cevap alabilmiş değiller. Ancak görünüşe göre Winklevoss kardeşler bu durumdan pek rahatsız değiller.

ABD’deki Gemini adlı kripto para borsasının kuruculuğunu ve yöneticiliğini yapan kardeşler, ETF mücadelesini sürdüreceklerini söylüyorlar.

Winklevoss kardeşlere göre Bitcoin ETF’si, kripto para piyasası için oldukça büyük bir önem taşıyor ve bu ETF’yi olabildiğince “düzgün” bir şekilde kurmak gerekiyor.

Winklevoss kardeşler aradan geçen bu altı yıl içerisinde çok fazla şey fark ettiklerini, çok fazla sorunu giderdiklerini söylüyor ve bunun aslında ETF başvurusu için olumlu olduğunu söylüyorlar. Öyle ki Cameron ve Tyler Winklevoss, Bitcoin ETF’si için bir “altı yıl daha beklemeye” razı olduklarını vurguluyorlar.

Şüphe Duyanlar

Winklevoss kardeşler yaptıkları başvurunun bir gün onaylanacağından eminler. Ancak CoinShares’in yöneticilerinden Meltem Demirörs gibi isimler bu konuya biraz şüpheci yaklaşıyorlar.

Demirörs’e göre SEC VanEck veya SolidX başvurusunu, CBOE başvurusunu, Gemini başvurusunu kabul etmeyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment