Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Borsa İstanbul Genel Müdürü İstifa Etti

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne getirilen Hakan Atilla’nın istifa ettiği öne sürüldü. Cüneyt Özdemir’in paylaşımına göre Hakan Atilla iddiaların asılsız olduğunu ve çalışmaya devam etmeye niyetli olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınma haberi gündeme oturmuştu. Merkez Bankası Başkanı’nı Murat Uysal’ın görevden alınma haberi sonrasında ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa haberi ekonomi ve tüm Türkiye’nin gündemini sarstı. Tüm bu ardı ardına gelen istifa haberlerinden sonra Borsa İstanbul’un Genel Müdürü Hakan Atilla’nın istifa iddiası konuşuluyor.

“Borsada pek çok rekor kırdık göreve devam etmeye niyetliyim”

Cüneyt Özdemir yaşanan gelişmeler üzerine Twitter hesabından paylaştığı bir Tweet’te Hakan Atilla ile konuştuğunu ve Atilla’nın iddiaların asılsız olduğunu söylediğini belirtti. Ayrıca Atilla Cüneyt Özdemir’in attığı tweet’e göre, borsada rekor kırdıklarını ve göreve devam etmeye de niyetli olduğunu belirtti. Cüneyt Özdemir bu şekilde bir açıklama yapmış olsa bile, Borsa İstanbul’un resmi hesaplarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Merkez Bankası, Hazine Bakanlığı ülkenin gündemini oldukça meşgul ediyorken, şimdi de Borsa İstanbul iddiaları ekonomi ve para ile ilgili yüksek kurumlarda oldukça hareketli günler yaşamamıza sebebiyet veriyor. Bu haberler sırasında İnvesting’e göre dolar 8.14’den, USDT ise Bitexen verilerine göre 8.18’den işlem görüyor. Hazine Bakanlığı haberi sonrası USDT/TRY paritesinde düşüş gözlenmişti ancak iddianın yeni olması ve çok hızlı şekilde açıklama gelmesi bu sefer piyasalar üzerinde etki yaratmamışa benziyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!