Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Çinli Kripto Para Madencileri, ”Kilo ile” Madencilik Cihazı Satıyor!

Cointelegraph kaynağının, Çinli bir haber kanalı 8BTC‘nin haberinden alıntılayarak paylaştığı bildiriye göre, Çin içerisindeki kripto para madencilik işletmeleri ellerindeki madencilik donanımlarını kilo ile satışa çıkardı. 8BTC kaynağının aktardığı habere göre, durum ilk olarak F2Pool isimli kripto para madencilik havuzunun bu işe başlaması ile hızlandı ve hala devam ediyor.

Kripto para piyasaları bu hafta ve geçtiğimiz hafta boyunca inanılmaz bir düşüş yaşadı ki Bitcoin 4.200 dolara bile indi. Söz konusu düşüş sadece yatırımcıları ve kripto para birimlerini değil, buna bağlı olarak kripto para madencilik firmalarını da etkisi altına aldı.  8BTC’nin aktardığı bilgiye göre F2Pool kurucusunun da attığı bir gönderi, madencilik cihazlarının ”kilo ile satıldığını” doğrulamakta.

Kripto para madencilik firmaları özellikle daha eski modelleri, Antminer S7, Antminer S9, Avalon A741 ve buna benzeyenleri kilo ile satmak istiyor. Bunun temel nedeni de söz konusu madencilik ekipmanlarının artık mevcut piyasaya ve hashrate’e kıyasla güçsüz kalması ve herhangi bir getiri sağlamıyor olması. Çin menşeli bir haber kaynağı Tencent News‘in aktardığına göre ise, madencilikten elde edilen gelir artık elektrik masrafını ve buna benzer masrafları karşılamak için bile yeterli olmuyor.

Kripto para piyasasının düşüşünün yanı sıra Çin’in iklimi de bu duruma etki eden olaylar arasında. Çin diğer mevsimlere kıyasla çok kurak bir sezon geçirdi ve elektrik fiyatları da buna bağlı olarak arttı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment