Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nijerya’nın Muhalefet Lideri: Seçilirsem, İlkokuldan Üniversiteye Kadar Kripto Para ve Blockchain Eğitimi Verilecek!

Nijerya‘nın ana muhalefet partisi lideri ve eski başkan yardımcısı Atiku Abubakar, yeni yaptığı açıklamalarda kendisinin başkan seçilmesi durumunda ülkenin blockchain teknolojisi ve kripto para birimlerini benimseyeceğini açıkladı. Abubakar açıkladığı yol haritasında diğerlerinin yanında, özellikle blockchain ve kripto para birimlerinin ilkokuldan başlayarak üniversiteye kadar müfredatta yer alacağını da ifade etti.

Kapsamlı bir Politika

Nijerya’nın mevcut başkanını alt etmek için şu an 50’den fazla aday mevcut ve Şubat ayında yapılacak olan genel seçimler kesinlikle ciddi anlamda bir heyecana tanıklık edecek. Abubakar ise ülkenin ana muhalefet partisinin en büyük adayı. Lojistik, tarım, medya, gıda, içecek endüstrisi gibi bir çok alanda şirketleri olan ünlü iş adamı, daha önce Olusegun Obasanjo hükümetinde 1999 ve 2007 yılları arasında başkan yardımcılığı da yapmıştı.

Abubakar 19 Kasım tarihinde yayınlanan kampanya yol haritasında, ”blockchain teknolojisi ve kripto para birimlerinde kapsamlı bir politika yürürlüğe sokmayı” vaat etmekte. Tabii ki bunun olması için kendisinin Afrika’nın en büyük ekonomisine sahip ülkesinin başkanı seçilmesi gerekmekte.

Abubakar bunun yanı sıra çok olumlu bir ifadeye de imza attı ve kendi hükümetinin söz konusu teknolojilerde olan okur yazarlığını arttırmayı planladığını ve bunların ilkokuldan itibaren okul müfredatına gireceğini de belirtti:

”Benim görevim Nijerya’nın ekonomisinin, inanılmaz şekilde dinamik teknoloji hızına ayak uydurarak, 21. yüzyılın zorluklarına karşılık verebilen bir ekonomi olmasıdır.”

Mevcut Nijerya hükümeti ise kripto para birimleri hakkında henüz kesin bir tutum sergilemedi. Nijerya Merkez Bankası ise kripto para birimlerinin büyük ihtimalle ”kumar oynamakla” eş değer olduğu uyarısında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment