Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Preston Byrne: SEC, Kripto Para Sektörüne Son Uyarısını Yaptı

CNBC‘nin Crypto Trader programına katılıp röportaj veren Monax kurucusu ve önde gelen avukatlardan birisi olan Preston Byrne, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun gerçekten de başarılı bir şekilde ABD‘yi ICO piyasasından koruyup koruyamadığı hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Byrne bunun yanı sıra ABD içerisinde yer alan ancak bir ICO başlatmadan önce SEC tarafından tescillenmeyen şirketleri bekleyen riskler ve SEC’in son yaptığı hamleler hakkında da düşüncelerini paylaştı.

Byrne ilk olarak ICO’ların daha yeni yeni tescil alması gerekliliğini şart koşmaya başladığını ve eğer bu olmamış olsaydı çoğu ICO projesinin muafiyet kazanmış olabileceğini ifade etti. Son dönemlerde piyasanın konuşmaya başladığı bir tehlikeye değinen Byrne, 2016 ve 2017 yılında fon toplayan ICO projelerini ABD tarafından onay aldığını, ama SEC tarafından bazılarının tescillenmediğini aktardı.

Bu gibi firmaların gerçekten ciddi bir risk altında olduğunu belirten Byrne, startup firmalarının veya ICO’ların SEC’e karşı savaş vermesinin de anlamsız olduğunu ifade etti. Ancak bunun yanı sıra token satarak yüz milyonlarca hatta milyarlarca dolar elde etmiş olan firmaların SEC’e karşı mahkemeye gidebileceğini ve bunun şirketten şirkete değişeceğini açıkladı:

”Ancak çoğu şirket için çözüm SEC’ten geçmek zorunda ve burada olan şey aslında SEC’in verilen son fırsat, kripto sektörüne verilen son uyarı, bak bu işten kurtulabilmen için makul cezalar, regülasyonlara uyman için makul bir yol var ama önce bize gelip gönüllü olman lazım deme şekli.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment