Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Coinbase, Kraken ve Gemini Kripto Para Borsaları Kullanıcı Bilgilerini ABD’li Vergi Dairesi İle Paylaşacak

Kripto para piyasası bir süredir ABD’nin vergiden sorumlu kurumu IRS tarafından kripto para borsalarına gönderilen bildiri ile meşgul. İddialara göre söz konusu bildiri, Coinbase, Kraken ve Gemini gibi önde gelen üç kripto para borsasından müşterilerin bilgilerini talep etmekte ve buna göre vergilendirme yapacak.

Bunun yanı sıra Coinbase kripto para borsası geçtiğimiz yıl mahkeme emrine uymak için IRS’ye 13.000 kullanıcının bilgilerini aktarmıştı. Borsanın aktardığı bilgiler arasında kullanıcının kimlik bilgileri, doğum tarihi, adresi ve 2013 ile 2015 yılları arasında yaptığı işlemler yer almaktaydı. Twitter üzerinden Crypto Tax Girl mahlası ile bilinen ve kripto paralar ve bunların vergisi ile ilgili konularda açıklamalarda bulunan kullanıcı, konu hakkında attığı bir tweet ile Coinbase, Kraken ve Gemini kripto para borsalarının 2018 yılı işlemleri için IRS’ye bilgi aktaracağını paylaştı.

Kullanıcı, 1099-K olarak bilinen bu beyannamenin, geçmişte yapılan ve içerisinde yapılan işlemler hakkında bilgiler bulunan 1099-B’nin aksine sadece kullanıcıların kripto paraya sahip olduğunu göstereceğini belirtse de, kripto para topluluğu buna pek sıcak cevap vermedi.


ABD’li regülatörler ile başı sık sık belaya giren Kraken ise bu iddialara anında Reddit üzerinden yanıt verdi ve kullanıcı bilgileri hakkında IRS’ye bilgi aktarmayacağını vurguladı. Borsa bunun yanı sıra kripto para işlemleri hakkında kullanıcılara yıl sonu vergi raporu göndermediklerini ve her kullanıcının bundan kendi sorumlu olduğunu açıkladı.

Diğer borsalardan ise basın saatine göre bir açıklama gelmedi.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment