Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Joseph Lubin’in ConsenSys Startup Firmasını, Zorlu Bir Yol Bekliyor

Ethereum kurucu ortaklarından Joseph Lubin’in kurduğu ConsenSys, geçtiğimiz günlerde yaptığı işten çıkarmalar ile gündeme gelmişti. Şirketin ”ConsenSys 2.0” isimli aşamasına geçiş süreci, şimdiden birçok sıkıntıya neden oldu ve konu ile ilgili anonim kaynakların CoinDesk kaynağına aktardığı bilgilere göre, sıkıntılar daha uzun bir süre devam edebilir.

Kaynakların aktardığı bilgilere göre, Lubin’in şirketin odak noktasını ortaklıkların ve yatırımcıların dışına kaydırmak istemesi, ”ConsenSys’nin yatırımlarını yönetme konusundaki alışılmadık yöntemi” yüzünden, planlandığı gibi gitmeyebilir. ConsenSys startup firmasının aldığı fonları ve yatırımları yönetme biçimi geçmişte de eleştirilere neden olmuş ve bazı yatırımcıların ConsenSys projelerine yatırım yapmamasını sağlamıştı. İsminin gizli kalmasını isteyen ve bir ihtimalle ConsenSys bünyesinde çalışan  bir kişi, ”tonlarca yatırımın ve yatırımcının”, Joseph Lubin’in yönetimde mutlak söz sahibi olmasından dolayı kaçtığını vurguladı.

Ancak görünüşe göre ConsenSys’yi bekleyen tek tehlike potansiyel yatırımcıların kaçması değil. Firma geçtiğimiz tarihlerde ciddi bir elemanı işten çıkarmasından sonra, mevcut çalışanlarına da korku salmış durumda ve birçok kişi her an işten çıkarılabilme korkusunu yaşıyor. Yine aynı kaynağın aktardığı bilgilere göre işten çıkarmalar hızlı bir şekilde devam edecek ve eninde sonunda firma mevcut boyutunun ”6’da 1’ine” kadar küçülecek.

Kripto para piyasasının 2018 yılında yaşadığı çöküş, sadece ConsenSys’yi değil, Bitmain ve Huobi gibi sektörün en önemli şirketlerini bile etkisi altına almış ve ciddi işten çıkarmalara neden olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment