Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter ve Steemit Tarafından ‘Banlanan’ Hacker Grubu, 11 Eylül Saldırısının Detaylarını Açıklamaya Devam Ediyor

The Dark Overlord isimli hacker grubu geçtiğimiz haftadan bu yana sık sık gündeme gelmeye başladı. ABD’de yapılan terör saldırısı 11 Eylül ile ilişkili gizli ve üst düzey belgeleri ele geçirdiğini iddia eden grup, ilk olarak sosyal medya platformu Twitter üzerinden insanlara seslenmiş ve belirli miktarlarda Bitcoin karşılığında belgeleri aşama aşama açıklayacağını duyurmuştu.

Herhangi bir aktivistlik amacıyla bunu yapmadığını belirten grup, sadece para için belgeleri açıklayacaklarını ve toplu bir ödeme karşılığında belgeleri o kişiye satıp bunları halka açıklamaktan vazgeçebileceklerini de duyurmuştu. Twitter’ın kullanıcı hesabını platformdan menetmesi üzerine blockchain tabanlı merkeziyetsiz ve iddiaya göre ”sansüre karşı dayanıklı” Steemit platformuan geçiş yapan The Dark Overlord grubu, ne yazık ki buradan da ‘ban’ yedi.

Konu Twitter üzerinde de yankı buldu ve Steemit merkezi olmakla eleştirildi. Buna rağmen blockchain tabanlı bir yapıya sahip olan Steemit’in üzerindeki gönderilere, silinmelerine rağmen hala steem blockchain ağı üzerinde erişmek mümkün. Görünüşe göre grup kendilerine başka bir platform bulmuş ve iki yeni dosya açıklamanın yanı sıra  bugüne kadar topladıkları Bitcoin miktarı da 9’un üzerine çıkmış.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment