Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: LG Kendi Blockchain Telefonunu Geliştiriyor!

Yeni ortaya atılan bir iddiaya göre Güney Kore merkezli elektronik devi LG, Samsung‘un yakın zamanda duyulan Klaytn isimli blockchain tabanlı akıllı telefonuna rakip olarak kendi blockchain cihazı üzerinde çalışmalara başladı.

İsmi verilmeyen LG içerisinden bir kaynağın Chosun isimli haber kaynağına verdiği demece göre, elektronik devi yerel birkaç merkeziyetsiz uygulama geliştiricisi ile görüşmelere başladı ve gelecekteki ürünü için bir kullanım alanı buldu.

Chosun’un aktardığı habere göre LG’nin temel amacı Samsung’un yenilikçi girişimine yönelik bir rekabet yaratmak ve geride kalmamak. Klaytn Phone isimli cihazın hem Kakao Corp’un blockchain kolu GroundX, hem de Samsung ortaklığı ile üretileceği bilinmekte.

Blockchain tabanlı akıllı telefon trendi de bir seneye göre inanılmaz bir artış yaşadı ve önde gelen birçok teknoloji devi bu alanda çalışmalara başladı. Bu alanda ilk hamleyi Sirin Labs isimli blockchain firması Finney blockchain akıllı telefonu ile yapsa da, daha sonra HTC, Exodus isimli cihazı ile ortamı biraz daha genişletti.

Son olarak Samsung’un Galaxy S10 cihazı blockchain tabanlı birçok uygulamayı destekleyeceği haberi ile kripto para piyasasının gündemine oturdu ve akıllı telefonlardaki trendin ne yöne değişeceğini de belli etmiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment