Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: QuadrigaCX, Kanada’nın Finansal Regülatörü Tarafından Denetlenmiyordu!

Kanada tabanlı kripto para borsası QuadrigaCX, yaşadığı talihsiz veya bazı iddialara göre kasıtlı olay sonrası hala gündemden düşmedi ve birbiri ardına yeni iddialara konu olmakta. 7 Şubat tarihinde Reuters kaynağı tarafından aktarılan bir habere göre, QuadrigaCX kripto para borsası Kanada’nın menkul kıymetler regülatörü BCSC tarafından denetlenmiyor veya düzenlenmiyordu.

Vancouver tabanlı kripto para borsası QuadrigaCX 2013 yılında kuruldu ve Kanada’nın başka bir regülatörü olan FINTRAC tarafından ilk lisans alan borsa olduğu bilinmekte. Reuters’in aktardığı habere göre BCSC ise QuadrigaCX’den sadece 2017 yılından sonra haberdar oldu. BCSC sözcüsü Brian Kladko ise konu hakkında yaptığı açıklamada Quadriga’nın hiçbir menkul kıymet veya türev ürün alım satımı yapmadığı veya genel olarak bir borsa olarak hizmet vermediği için, ”BCSC’nin bunu regüle etmesine” gerek olmadığını vurguladı.

Borsanın CEO’sunun 2019 yılı içerisinde yaşanan ani ölümü ile, müşterilerin borsaya yatırdıkları 145 milyon dolarlık kripto para birimleri de kayıplara karıştı ve borsa bu ödemeyi yapamayacağını vurguladı. Gerald Cotten’in ölümü sonrası donanım cüzdanlarına erişemediklerini belirten borsa yetkilileri, daha sonra yapılan araştırmalarda sahip oldukları cüzdanlarda yaşanan hareketlilikler hakkında ise hiçbir yorumda bulunmadı. Bunun yanı sıra Cotten’in ölmeden 12 gün önce bir vasiyet kaleme aldığı ve bütün varlıklarını eşine devrettiği de ortaya çıkan yeni gelişmeler arasında yer alıyor.

Kripto para borsasına karşı açılan mahkeme ise hala devam etmekte ve sonuç kripto para topluluğu tarafından merakla bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment