Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram: TON Projesi Yüzde 90 Oranında Tamamlandı!

Kripto para sektöründe büyük bir merakla beklenen ve rekor seviyede fon toplayan Telegram, Telegram Open Network (TON) projesi hakkında en güncel yatırımcı duyurusunu yayınladı.

Yatırımcılara yönelik yapılan duyuruda aktarılan bilgilere göre, TON ağının %90’ı şimdiden tamamlandı ve 2018 yılının Eylül ayından bu yana %70’lik bir ilerleme kaydedildi. Yapılan bu güncelleme ve ilerleme konusunda elde edilen gelişme, Telegram’ın ”’neredeyse hazırız” dediğini gözler önüne sermekte ve yatırımcılara gönderilen bildiride Telegram test ağının 2019 yılının Mart ayına ertelendiği ifade ediliyor. Daha önce yapılan açıklamalarda test ağının ilk tarihi 2019 yılının Ocak ayı olarak belirlenmişti.

Bunun yanı sıra The Block kaynağının aktardığı habere göre, konu ile ilgili kaynaklardan aktarılan bilgiler ışığında Telegram’ın kendi tokeni GRAM’ın ilk olarak Huobi, Binance ve OKEx gibi Asya tabanlı kripto para borsalarında listelenmeyi amaçladığı tahmin ediliyor. Telegram bunun yanı sıra e-ticaret firmaları ve kendisine fayda sağlayabilecek birçok kurum ve kuruluş ile potansiyel ortaklık konularını da masaya yatırmaya devam ediyor.

Telegram’ın TON ağı temel olarak Ethereum gibi merkeziyetsiz uygulamalara ev sahipliği yapacak. Firma 2018 yılında 1.7 milyar dolarlık bir ICO projesi yapmış ve o tarihe kadar toplanan en büyük fonu toplamıştı. GRAM tokenlerini satın alan kurumlar arasında Benchmark, Sequoia Capital, ve Kleiner Perkins Caufield & Byers gibi önde gelen yatırım firmaları yer aldı.

Telegram’ın uygulamasının başarısı da düşünülünce, kripto para piyasası büyük bir heyecanla TON’u beklemeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment