Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Telegram TON Ağını 2019 Yılının Üçüncü Çeyreğinde Piyasaya Sürecek!

The Block tarafından aktarılan bir habere göre, şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram, uzun bir süredir geliştirmekte olduğu Telegram Open Network (TON) hizmetini 2019 yılının üçüncü çeyreğinde resmen piyasaya sürecek.

İddiaya göre yatırımcılara gönderilen bir iç yazışmada ağın bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürüleceği garanti edildi. Telegram ilgili bildiride bu yıl gerçekleştirdikleri başarılı test süreçleri sonrası ”TON sanal makinesi ile TON Byzantine konsensüs algoritmasının orijinal whitepaper içerisinde belirtilen hedefleri karşılayabileceğine” ikna olduklarını ifade etti.

Telegram geçtiğimiz Nisan ayında TON blockchain ağının özel bir test versiyonunu erişime açmış ve birkaç geliştiriciyi bunu denemesi için seçmişti. Anonim test geliştiricileri yapılan denemeler sonrasında söz konusu blockchain ağının ”aşırı yüksek işlem hızı” sergilediğini açıkladılar.

TON ağı aynı Ethereum ağındaki gibi merkeziyetsiz uygulamalara ev sahipliği yapacak. Bunun yanı sıra Telegram’ın Gram token’lerinin satın alma sözleşmesinde yer alan maddelere göre, satın alma sözleşmesi TON ağının 31 Ekim 2019 tarihine kadar piyasaya sürülememesi durumunda geçersiz kabul edilecek ve bu yüzden bu tarihe kadar piyasaya sürülmesine kesin gözüyle bakılmakta.

Telegram 2013 yılında Nikolai ve Pavel Durov tarafından kurulmuştu. Firma geçtiğimiz sene yaptığı iki özel ICO ile 1.7 milyar dolar toplamayı başardı. Platformun şimdiden 200 milyondan çok kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment