Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Twitter Saldırısını Yapan Kişi Bulundu

Twitter, 15 Temmuz gecesinde yaşanan büyük bir saldırı ile gündeme bomba gibi düştü. İlk başta AngeloBTC olarak bilinen ünlü kripto para fenomeninin hesabı, bunun devamında ise Binance borsasının ve Binance CEO’su Changpeng Zhao‘nun Twitter hesapları ele geçirildi.

İlk başta kripto para piyasasına özel bir saldırı olarak düşünülen bu olay, devamında neredeyse bütün üst düzey profillere sıçradı. Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden, Kanye West ve daha birçok ismin Twitter hesabı ele geçirildi.

Daha Önce Jack Dorsey’i Hacklediler

Bu saldırının aslında bir Twitter çalışanının hesabı ve kontrol paneli ele geçirilerek yapıldığı sanılıyor. Şimdi ortaya atılan bir iddiaya göre ise, ünlü bir saldırgan bunun arkasında olabilir. Brian Krebs, konu hakkında yaptığı açıklamada, daha önce Twitter CEO’su Jack Dorsey’in hacklenmesi olayında bile parmağı olan bir kişiye işaret etti. PlugWalkJoe takma adını kullanan 21 yaşındaki Joseph James ise Krebs’in işaret ettiği kişi olarak görülüyor. Liverpool’da yaşadığı belirtilen Joseph James, daha önce de SIM kartı değiştirme saldırılarından suçlu bulunmuştu.

Krebs, bunun James’in ve çetesinin yapacağı türden çetrefilli bir iş olduğunu vurgulasa da bu konuda kanıt gösteren herhangi bir açıklama yapılmadı. Yine de James’in daha önce çok yüksek profilli saldırılar gerçekleştirmiş olması, üst düzey bir Twitter çalışanının hesabının ele geçirilip bu saldırının gerçekleştirilmiş olabileceğini düşündürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment