Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Başvurusunda Bulunan Genesis’in İlk Duruşma Tarihi Belli Oldu

Kripto para piyasasının dev yatırımcısı Digital Currency Group’un (DCG) alt şirketi kripto kredi platformu Genesis’in iflastan korunma mahkemesinin ilk duruşma tarihi belli oldu.

İflas korunma mahkemesine başvuran Genesis’in ilk duruşması 23 Ocak Pazartesi günü 22.00‘da (TSİ) gerçekleşecek. Genesis, New York Güney Bölgesi ABD İflas Mahkemesine 11. bölüm iflas koruması için başvuruda bulunmuştu. Yapılan mahkeme başvurusunda, 100 binden fazla alacaklı ve 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında yükümlülük olabileceği beyan edildi.

Gemini yöneticilerinden Cameron Winklevoss, başvurunun açıklanmasından kısa bir süre sonra attığı tweet’te alacaklılara seslendi ve iflasın “varlıklarınızı geri alabilmemiz için çok önemli bir adım” olduğunu söyledi.

Öte yandan Gemini cephesi, kendilerini bu noktaya getiren en büyük faktörün Digital Currency Group olduğunu öne sürdü ve şirketi ödemediği 900 milyon dolarlık kredi borcu nedeniyle dava açmakla tehdit etti. Henüz bir dava süreci başlatılmamış olsa da uzun zamandır herhangi bir ödeme yapmayan DCG’nin kayıtsız tutumu devam ederse yakın zamanda resmi adımlar atılabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!