Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Bitcoin Şirketinin Hacklendiği Öne Sürüldü: Kritik Veriler Çalındı!

İddialara göre Bitcoin (BTC) ATM operatörü Coin Cloud’un yaklaşık 70 bin müşterisine ait kişisel veri siber saldırganlar tarafından ele geçirildi.

Bu yılın Şubat ayında iflas başvurusunda bulunan ve iflasından önce ABD ve Brezilya’da 4.000’den fazla Bitcoin ATM’si işleten Coin Cloud’un müşteri bilgileri iddialara göre saldırıya uğradı. Siber güvenlik uzmanı vx-underground tarafından aktarılan bilgilere göre kimliği belirsiz siber saldırganlar iflas etmiş şirketin çok önemli verilerini ele geçirdi.

Sunulan iddialara göre ele geçirilen veriler arasında kullanıcı fotoğrafları, kimlik numaraları, adresleri, doğum tarihleri, meslekleri, telefon numaraları ve daha fazla dahil olmak üzere birçok kişisel bilgi yer aldı. Hem ABD vatandaşlarının hem de Brezilya vatandaşlarının verisi ele geçirildi.

Siber güvenlik uzmanı konu hakkında yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Bilinmeyen bir siber saldırgan(lar) Coin Cloud’un güvenliğini ihlal ettiğini iddia ediyor. Toplamda 70 bin müşterinin verileri çalınmış olabilir. Ayrıca Coin Cloud’un tüm kaynak kodunu çaldıklarını iddia ediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!