Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden BlockFi’ın Bitcoin Madenciliği Varlıkları İçin Satış Onayı Geldi

İflas eden kripto kredi platformu BlockFi, Bitcoin (BTC) madencilik varlıklarını satmak için iflas mahkemesinden onay aldı.

ABD New Jersey Bölgesi İflas Mahkemesi tarafından 30 Ocak tarihinde verilen bir kararda, iflas sürecinde olan BlockFi’ın Bitcoin madencilik varlıklarını satması onaylandı. Mahkeme tarafından sunulan belgede, tüm nitelikli tekliflerin 20 Şubat son tarihine kadar ihale prosedürlerinde belirtilen taraflara gönderilmesi gerektiği belirtildi. Bahsi geçen varlıkların büyük çoğunluğunu Bitcoin madenciliğinde kullanılan ekipmanlar oluşturuyor.

Söz konusu nitelikli teklifler değerlendirildikten son 2 Mart’a kadar olan süreçte bir açık arttırma başlatılacak. Şirket, açık artırmadan çıkan herhangi bir anlaşma önerisinin kesin onayı için mart ayında mahkemeye geri dönüş yapacak.

Alacaklılara fonları geri kazandırmak için tasarlanan Bölüm 11 iflas işlemlerinin bir parçası olarak kabul edilen teklif, görünen o ki son haftalarda yaşanan Bitcoin yükselişinden faydalanabilmek için hızlı bir şekilde tamamlanacak.

Konuyla ilgili destekleyici açıklamalarda bulunan BlockFi avukatı Francis Petrie, mahkeme duruşmasında verdiği ifade de şirketin mevcut piyasa koşullarından yararlanmak için mümkün olan en kısa sürede teklif almak istediğini vurguladı:

Teklif verme amacıyla piyasada önemli bir ilgi gördük ve kripto para piyasasındaki mevcut dalgalanma, hızlı hareket etmemiz gerektiği anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!