Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Celsius Network’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Ponzi Şeması Soruşturması

İflas eden Celsius Network “ponzi şeması” soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı. Mahkeme şirketin işleyiş modeline dair detaylı araştırma başlattı.

Wall Street Journal (WSJ) tarafından yapılan haberde, Celsisus Network’un dosyasıyla ilgilenen mahkemenin olası bir ponzi şeması şüphesine dair araştırma başlattığı ifade edildi. Mahkeme olayın detaylıca araştırılması için denetçi atadı. WSJ, Celsius Network’ün mahkeme tarafından atanan en son soruşturmaya yanıt vermediğini de sözlerine ekledi.

Alacaklılar komitesinin avukatı Greg Pesce, soruşturmanın arkasında bazı nedenler olmasına rağmen, “Celsius Ağının bir ponzi şeması olup olmadığından” hala emin olmadıklarını da sözlerine ekledi. Bununla birlikte söz konusu araştırma sürecinin uzun vadeli ve maliyetli olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Celsius cephesinden gelen ve çalışanlara 3 milyon dolarlık ikramiye ödemeyi amaçlayan teklif aynı iflas hakimi tarafından reddedildi. Hakim Martin Glenn, iflas eden borç verenin halktan bilgi saklarken ikramiye dağıtma planı karşısında “şok olduğunu” söyledi. Hakim, bu hareketi “tamamen kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Celsius’un elindeki çalışanları tutmak ve olası bir “beyin göçünü” engellemek amacıyla yaptığı bu başvuru mahkeme tarafından kabul edilmedi. İddialara göre Celsius, iflasından bu yana 102 çalışanını kaybetti.

Celsius 13 Temmuz tarihinde finansal olarak dönülmez noktaya geldiklerini ve iflas sürecini başlattıklarını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!