Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden FTX ve BlockFi Yatırımcıları Dikkat: Milyonlarca Kripto Para Çalındı!

İflas eden kripto para şirketleri BlockFi ve FTX’in alacaklıları şimdide dolandırıcıların radarına girdi.

BlockFi ve FTX’in alacaklıları dolandırıcılar hedefinde yer aldı. E-posta üzerinden kimlik avı dolandırıcılık yöntemini kullanan siber saldırganlar, geçtiğimiz 1 haftalık süreçte 5 milyon dolar değerinde kripto para NFT çaldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan blokzinciri güvenlik uzmanı Plumferno, siber saldırganların iflas eden BlockFi, FTX ve bağlantılı şirketlerin alacaklılarını “geri ödemenizi bu link üzerinden alabilirsiniz” gibi vaatlerle kandırdığını belirtti.

Plumferno, söz konusu alacaklı e-posta adreslerinin ocak ayında saldırıya uğrayan e-posta hizmeti Mailer Lite’dan çalınan verilerden elde edilmiş olabileceğini kaydetti.

Yaptığı paylaşımın detaylarında, bu mağdurlardan bazılarının halen daha soyulduklarını fark etmemiş olabileceklerini vurguladı:

Bu dolandırıcılığın en kötü yanı, varlıkların çoğunun hareketsiz cüzdanlardan çalınmış olması. Muhtemelen BlockFi iflasından etkilenen ve o zamandan beri fonlara dokunmayan insanlar. Bu kurbanlardan bazılarının hala soyulduklarının farkında olmaması da muhtemel olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!