Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche CEO’su Kripto Paralar İçin Uyardı: Bu Altcoin Projeleri Çöp!

Avalanche (AVAX) kurucusu Emin Gün Sirer, son günlerin popüler kripto para akımının büyük oranda “çöp” olabileceğini söyledi.

Emin Gün Sirer 24 Mart tarihli sosyal medya paylaşımında, kripto para piyasasının dikkatini çeken ifadelerde bulundu. Geçtiğimiz boğa piyasasının Sam Bankman-Fried (SBF) gibi bir “dolandırıcı” yarattığını belirten kurucu, bu boğa döngüsünde bizi çok daha tehlikeli gerçekliklerin bekliyor olabileceğine değindi.

Açıklamasının devamında, son günlerde sıkça karşımıza çıkan ve adeta mantar gibi türeyen Ethereum katman 2 (L2) projelerine karşı sert eleştiriler sunan Sirer, bir çoğunun içi boş, makyajlı ve kripto para felsefesiyle eşleşmeyen çöpler olduğunu belirtti:

Hepimiz SBF ile ilgili büyük tehlike işaretlerini görmezden geldik çünkü “akıllı görünüyordu” ve “çok para kazanıyordu.” Sonra onun çok aptal olduğu, bir sosyopat olduğu ve sadece paramızı çaldığı ortaya çıktı. Bir sonraki döngü daha da gürültülü ve daha da kötü davranışlarla dolu olacak. Çöp L2’yi hayata geçirmek gerçekten çok kolay hale geldi ve bu basit bir numaradan ibaret.

Bu projelerin iyi makyajlanmış sahtekarlık organizasyonları olduğunu ima eden Emin Gün Sirer, bir çoğunun token çıkarma sürecinde de en az SBF kadar usulsüz davrandığını kaydetti.

SBF’nin yerini almaya çalışan bir grup sosyopat!

Günün sonunda bu tarz projelerin kripto para sektöründeki gerçek sorunlara gerçek çözümler üretmekten uzak olduğunu vurgularken temel iç güdünün piyasadaki FOMO’dan faydalanmaktan ibaret olduğunu söyledi. Bu çöp L2 akımının, SBF’nin yerini doldurmaya çalışan bir grup yeni sosyopattan oluşuyor olabileceğine değindi:

Peki gürültü nasıl önlenir? Basit bir test var. Kripto’nun herhangi bir zamanda yalnızca birkaç gerçek engelleyicisi vardır. Örneğin son döngüde ölçeklenebilirlik ve performans öne çıkan sorunlardı ve Avalanche ile Solana bunların üstesinden gelmek için iki yaklaşım sundu. Peki bu L2 projeleri gerçek çözümler sunuyor mu? Çünkü çöp L2 oyunu son derece kolaydır ve SBF’nin geride bıraktığı boşluğu doldurmak için sıraya giren bir grup yeni sosyopatla karşı karşıya olabiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!