Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Borsası FTX, Sam Altman’ın Altcoin’ini İndirimli Satacak

İflas etmiş kripto para borsası FTX’in varlıklarını yöneten kurul, 37,7 milyon dolar değerinde altcoin’i indirimli fiyattan satmaya hazırlanıyor.

FTX, alacaklılarına ödeme yapmak için gerekli fonları sağlamak adına kilitli durumda olan 22,3 milyon Worldcoin’i (WLD) indirimli şekilde satacak.

İddialara göre FTX, satışa katılmak isteyen taraflardan Çarşamba gününe kadar başvuru topladı. FTX, başvurusu kabul edilen tarafları bugün bilgilendirmeyi planlıyor.

Altcoinler birkaç yıl kilitli kalacak

FTX’in elinde toplamda 22,3 milyon WLD bulunuyor ve bu nedenle WLD için bundan sonra başka bir açık artırma düzenlenmeyecek.

Bu tokenların kilidi, 2028 yılına kadar kademeli şekilde açılacak. Özellikle 1 Aralık 2024 ile 24 Temmuz 2026 tarihleri arasında günde 20.539 WLD tokenı, 25 Temmuz 2026 ile 24 Temmuz 2028 tarihleri arasında ise günlük 13.689 WLD tokenı serbest bırakılacak.

İddialara göre FTX, WLD tokenlarını mevcut piyasa fiyatına kıyasla yüzde 40 ile yüzde 75 aralığında bir indirimle satabilir. WLD, yazım sırasında 1,615 dolardan işlem görüyor.

FTX, müşterilerine ödeme yapabilmek için geçmişte Solana (SOL) ve Metaplex (MPLX) için de satış düzenledi. FTX, Mayıs’ta toplamda 7,5 milyar dolar değerindeki SOL coin’i indirimli şekilde satışa çıkarmış, buna Pantera Capital gibi yatırımcılar ilgi göstermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!