Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Para Borsasından Haber Geldi: Geri Ödemeler Başlıyor!

Bir zamanlar Kanada’nın en büyük kripto para borsası olan QuadrigaCX, iflasından 4 yıl sonra sınırlı bir geri ödeme programı başlatıyor.

QuadrigaCX, CEO Gerald Cotten‘in Hindistan’da ölmesinden kısa bir süre sonra Şubat 2019‘da iflas etmişti. O günden bu yana sancılı bir sürece sürüklenen borsa ve kullanıcıları için ilk olumlu haber geldi.

QuadrigaCX borsasında parası kalan yatırımcıları temsil eden hukuk firması Miller Thomson tarafından 8 Mayıs‘ta yayınlanan bir bildiriye göre önümüzdeki haftalarda bir sınırlı dağıtım süreci başlayacak. İflas kayyumu Ernst & Young tarafından onaylanan bu fon iade işlemi doğrultusunda alacaklılara ödenmesi gereken 160 milyon doların sadece bir kısmı geri verilecek.

Kayyum kuruluş EY, önümüzdeki hafta içinde QuadrigaCX’in mağdur kullanıcılarına mail yoluyla ulaşarak dağıtım için nasıl talepte bulunacaklarına dair bir yol haritası paylaşacak. Bu doğrultuda hangi kullanıcıya ne kadar ödeme yapılabileceğine dair planlamalar masaya yatırılacak.

CEO’nun ölümünden sonra borsaya ait soğuk cüzdanlara erişim kaybedilmişti. O dönemde söz konusu cüzdanlara dair giriş yetkisi olan tek kişi Gerald Cotten’in kendisiydi ve bu durum borsanın işleyişini geri dönülmez bir çıkmaza soktu.

Şüpheli ölümden önce lüks hayat

Öte yandan Gerald Cotten’in 30 yaşındaki ani ölümü uzun süre boyunca şüpheli olarak anıldı ve FBI konu hakkında kapsamlı bir araştırma başlattı. Bu araştırmalar sırasında Gerald’ın müşteri fonlarından milyonlarca doları başka borsalara transfer ettiğini ve bunları kişisel hayatını lüks bir şekilde geçirmek için kullandığı ortaya çıkmıştı.

Çok sayıda insan halen daha Cotten’in ölmediğine inanıyor ve izini sürmeye devam ediyor. Konu hakkında Netfilix’teTrust No One: The Hunt for the Crypto King” isimli bir belgesel bile yayınlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!