Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Madenciden Bitcoin İçin Orta Doğu’da Ortaklık

Marathon Digital Holdings, Abu Dabi merkezli Zero Two ile kurduğu ortaklık kapsamında Orta Doğu’nun ilk büyük sıvı soğutmalı Bitcoin (BTC) madenciliği tesislerini kuruyor.

Kuzey Amerika’nın en büyük madencilik şirketlerinden biri olan Marathon Digital Holdings 9 Mayıs tarihinde yayınladığı basın duyurusunda, Abu Dabi merkezli dijital varlık altyapı şirketi Zero Two ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Ortaklık kapsamında 7 EH/s (exahash) işlem gücü kapasiteli iki tesis kurulacağı belirtildi. Tesislerin 2024 yılına kadar faaliyete geçeceği açıklandı.

Abu Dabi Global Markets JV Entity (ADGM) adı verildiği bildirilen yeni projenin ortaklık yapısının %80 Zero Two ve %20 Marathon Digital olarak kararlaştırıldığı verilen bilgiler arasında yer aldı. Toplamda 250 MW’lık projenin 200MW’lık kısmının Masdar şehrine 50 MW’lık kısmının ise Mina Zayed’e kurulacağı bildirildi.

Normal şartlar altında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) iklim koşullarının kripto para madenciliğine elverişli olmadığını bu nedenle madencilik cihazların soğutulması kapsamında, sıvı soğutma çözümlerinin kullanılacağı belirtildi. Projenin, Abu Dabi’nin enerji fazlasından yararlanarak temiz ve sürdürülebilir bir madencilik faaliyeti yürütmeyi amaçladığına dikkat çekildi.

Marathon Digital CEO’su Fred Thiel konu hakkında yaptığı açıklamada, bu proje için ekibin tam bir sıvı soğutma çözümünün yanı sıra esneklik ve optimizasyon sağlamak için sıfırdan özel bir madencilik yazılımı geliştirdiğini belirtti.

Zero Two CEO’su Ahmet Al Hameli, Marathon ile kurulan ortaklığın Abu Dabi’deki blockchain ve dijital varlık endüstrisi için bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Hameli, Marathon’un teknolojik ustalığı ve Zero Two’nun bölgesel tecrübesinin bu projede aktif olarak kullanılacağını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!