Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Platformu Altcoin Arzının 3’te 1’ini Yaktı: Fiyatta Hızlı Yükseliş!

İflas eden kripto kredi platformu Voyager Digital, VGX token arzının yaklaşık üçte birini yakınca fiyat hareketlendi.

Voyager Digital, yükseliş ivmesini koruyan kripto para piyasasının ortasında ciddi bir token yakımı gerçekleştirdi. Şirket 3 Kasım günü harekete geçerek toplamda 2 farklı işlemde toplam arzın üçte birine denk gelen 83 milyon VGX’i yakma adreslerine gönderdi.

Yapılan bu işlemin ardından VGX kısa sürede %17 yükseldi. Fakat VGX’in yükselişi kalıcı olmadı ve hızla düşüşe geçerek neredeyse verdiği bütün karı geri aldı.

On-chain veri platformu Arkham Intelligence’ın CEO’su Miguel Morel, bu hareketin kasıtlı olduğunu öne sürerken konu hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Önce ölü adrese test işlemini gönderdiler. Ardından onaylandıktan iki dakika sonra geri kalanını gönderdiler. Diğer adres için önce gaz için ETH gönderdiler ve 8 dakika sonra ölü adrese gönderdiler. Bu yüzden kasıtlı gibi görünüyor. Motivasyonun ne olabileceği şu anda belirsiz.

Voyager 6 Temmuz 2022 tarihinde 11. Bölüm iflas koruması için başvuruda bulunmuştu. Şirketin sancılı iflas süreci halen daha bir sonuca bağlanmadı.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle %17,58 yükselen VGX 0,120 dolar seviyesinden 0,141 dolara ulaştı. VGX yazım esnasında 0,122 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!