Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Sürecine Giren Celsius, Eski Yöneticisinden Danışmanlık İstiyor

Kripto para lending platformu Celsius, şirketin eski CFO’su Rod Bolger’in iflas sürecinde şirkete danışmanlık yapmasını istiyor.

Celsius, şirketteki işinden haziran ayında ayrılan Bolger’in de iflas sürecinde yer alması için Güney New York’taki mahkemeye resmen talepte bulundu.

Bolger, Celsius’un mali işlerini Yaron Shalem’den devralmıştı. Celsius’un eski CFO’larından olan Shalem, kripto para dolandırıcılığına karıştığı iddiasıyla kasım ayında tutuklanmıştı.

Celsius tarafından sunulan belgeler, Bolger’in ihbar sürecinin 30 Haziran’da başladığını gösteriyor. Bolger dolayısıyla hala Celsius çalışanı olarak kabul ediliyor.

Celsius yönetimi, iflas sürecinde danışmanlık yapması için Bolger’a altı hafta boyunca, aylık olarak 120 bin Kanada doları ödemeye hazır. Şirket yönetimine göre Bolger, Celsius’un içinde bulunduğu bu zorlu durumda şirketin “ihtiyaç duyduğu finansal uzmanlığı” sağlayabilir.

Bolger, Celsius’ta çalıştığı süre boyunca yılda 750 bin dolar kazanıyordu. Eğer istifa etmeseydi, 800 bin CEL token’a bedel olacak değerde performans bonusu alabilirdi.

Celsius’un yaptığı başvurunun neticesi, 8 Ağustos’ta düzenlenecek duruşmada belli olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!