Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX, Güney Kore’nin Dev Kripto Borsasını Almak İçin Harekete Geçti

Basında çıkan haberlere göre kripto para borsası FTX, Güney Kore’nin dev borsalarından Bithumb’ı satın almak için harekete geçti.

CNBC tarafından aktarılan bilgilere göre Güney Kore’nin en popüler kripto para borsalarından Bithumb’ın sahibi Vidente, potansiyel bir satın alma anlaşması için FTX ile görüşmeye başladı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içinde 473 milyon dolarlık işlem hacminin kaydedildiği Bithumb, hacim bakımından da ülkenin en büyük borsaları arasında yer alıyor.

Vidente’nin biri Bithumb’ı tamamen FTX’e satmak, öbürü ise Bithumb’ın yönetiminde FTX ile ortaklık kurmak olmak üzere iki farklı seçeneği gözden geçirdiği bildiriliyor.

Ancak taraflar arasında henüz bir uzlaşma sağlanmış değil ve FTX yönetimi de henüz konuyla ilgili bir kamuoyu açıklaması yapmadı.

FTX geride bıraktığımız aylar içerisinde birkaç farklı kripto para şirketiyle satın alma görüşmesi yaptı. FTX yönetimi, haziran ayında lending platformlarından BlockFi’a 400 milyon dolarlık kredi sağlama kararı aldı ve uzun vadede BlockFi’ı satın alabileceklerine işaret etti.

FTX, yine bu yılın şubat ayında ise Japonya’daki kripto para borsası Liquid Group’u satın almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!