Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’da (SOL) Ayı Bayrağı Oluşumu: Güncel Destek ve Dirençler

Geçtiğimiz boğa sezonunun yıldızlarından olan Solana (SOL) kripto para piyasasının genelinde yaşanan düşüşün yanı sıra ağda yaşadığı sorunlar nedeniyle zorlu günler geçiriyor.

Bu yıl yaşanan Luna çöküşü, küresel enflasyon ve Rusya-Ukrayna arasında çıkan savaş nedeniyle birçok kripto para gibi Solana da düşüş yaşadı. Ayrıca Solana, ağında yaşanan problemler nedeniyle de ekstra düşüş gösterdi. Geçtiğimiz aylarda Solana ağı aktif olduğu süre boyunca 8. defa durdurulma yaşadığını duyurmuştu. Bu duyurunun ardından Coinbase, Solana işlemlerini askıya almıştı. Solana ekibi, validatörlerini yeniden ağı başlatmaya davet etti. Ancak ağ üzerinde gerçekleşen işlemlerde farklı sonuçlar ortaya çıkmasından kaynaklı ağ çıkmaza girmişti.

Messari verilerine göre Solana ağındaki ortalama günlük işlem sayısı, 2022 yılının 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %17,6 düşüş yaşadı. Aynı süreçte Solana’nın geliri de bir önceki çeyreğe göre %44,4 düşüş gösterdi.

Solana Teknik Analizi

Geçtiğimiz yıl yaşanan “boğa sezonu”nun en iyi performans gösteren kripto paralarından biri olan Solana, yaklaşık 1 yıllık bir süreçte 250 katına çıktı. En yüksek seviyesinin %86 aşağısında işlem gören kripto paranın grafiğinde bir “Ayı Bayrağı” oluşumu görünüyor. Bu yılın başından beri %80’den fazla düşüş yaşayan Solana, son 7 günde %24 düşüş yaşayarak 35 dolar seviyelerine kadar geriledi.

TSİ yarın akşam açıklanacak faiz oranlarıyla birlikte kripto para piyasasının da yönü belli olacak. Bu süreçte Solana’nın ayı bayrağını aşağı kırması durumunda 22 dolarlara kadar düşüş yaşaması beklenirken olası bir yukarı kırma durumunda 200 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu 80 dolarlara kadar yükseliş yaşayabilir. Solana’nın güncel desteği 32 dolar seviyeleriyken güncel direnci ise 43-45 dolar bölgesidir.

  • İçerikte yer alan veriler bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!