Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflasa Başvuran Bitcoin Madencisi Nasdaq Ticaretine Geri Dönüyor!

ABD’li Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Core Scientific, yeniden yapılanma çalışmalarının sonucunda tekrardan NASDAQ üzerinde işlem göremeye başlayacak.

Core Scientific Ekim 2022’deki iflasının ardından ancak kendine gelebildi. Yeniden yapılanma planları kapsamında şirket, kaynaklarının yaklaşık %60’ını paydaşlara vererek iflas toprağını üzerinden atmayı başardı. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün ABD İflas Kanunu’nun 11. Bölümü uyarınca yeniden yapılanmayı başarıyla tamamladığımızı duyuruyoruz.

Bu sayede NASDAQ üzerinde uzun bir aradan sonra tekrardan 24 Ocak Çarşamba günü CORZ, CORZW ve CORZZ etiketleriyle işlem görmeye başlayacak Core Scientific, konu özelinde paylaştığı raporda, gelecek planlarına da yer verdi. Şirket önümüzdeki dört yıl içinde madencilik kapasitesini %50 oranında artırmayı planladığını belirtti.

Bununla birlikte faaliyetlere yeniden başlarken, 182 bin madencilik cihazı kullanmayı ve bunların sayısını 2027’de 1,1 milyona çıkarmayı hedeflediklerine yer verildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Core Scientific CEO’su Adam Sullivan, sektöre yeniden dahil olmaya hazır olduklarını şu ifadelerle belirtti:

Pragmatik büyüme planımızı uygulamaya, yaklaşan yarılanmaya hazırlanmaya devam etmeye ve enerjiyi Bitcoin madenciliği ve diğer potansiyel uygulamalar için yüksek değerli bilgi işleme dönüştürerek değer yaratmaya hazırız.

Core Scientific, 2021’deki boğa piyasası döneminde halka açık şirketler arasında en fazla hash oranına sahip olan isimdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!