Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Batık Kripto Para Şirketi İflas İçin Prensipte Anlaşmaya Vardı!

İflas eden kripto para borsası FTX ve batık kripto kredi platformu Genesis, her iki tarafında taleplerini çözecek bir anlaşmayı prensipte onayladı.

FTX ve Genesis, borsanın iflas davasında belirttiği milyonlarca dolarlık talepleri çözebilmek amacıyla prensipte anlaşmaya vardı. Şirketlerin avukatları tarafından 27 Temmuz Perşembe günü mahkeme gönderilen mektupta, prensipte sağlanan uzlaşma doğrultusunda bir çözüm için harekete geçileceği belirtildi. Mektupta uzlaşmaya ilişkin ayrıntılara yer verilmedi.

FTX’in çöküşünden ciddi şekilde etkilenen ve en büyük alacaklı konumunda oturan Genesis’in 226 milyon dolarlık bir ödeme talebi bulunuyor. Öte yandan geçtiğimiz mayıs ayında sahneye çıkan FTX avukatları, Genesis’e verilen yaklaşık 4 milyar dolarlık fonun geri ödemesini talep ederek dikkat çekmişti.

Kısa süre sonra geri adım atan FTX cephesi, 4 milyarlık alacaklı talebini 2 milyar dolara düşürmüştü.

Yargıç Sean H. Lane‘e prensipte sağlanan uzlaşma kapsamında sunulan bir mektupta, şu ifadelere yer verildi:

Taraflar diğer hususların yanı sıra, FTX ve Genesis borçluları tarafından iflas mahkemesi bölüm 11’e sunulan talepleri çözüme kavuşturacak bir uzlaşmaya ilişkin olarak prensipte anlaşmaya varmışlardır.

Halihazırda hem FTX hem de Genesis mahkeme gözetimi altında alacaklılarına ödeme yapabilmek amacıyla para toplamaya çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!