Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Parasının Peşine Düştü: Hedef 4 Milyar Dolarlık Genesis Fonu!

FTX alacaklıları borsanın iflasından kısa bir süre önce Alameda ve FTX tarafından Genesis’e verilen yaklaşık 4 milyar dolarlık fonun geri ödenmesini talep ediyor.

İflas eden kripto para borsası FTX’in alacaklı heyeti 5 Mayıs tarihinde mahkemeye sunduğu beyanda, bölüm 11 kanunları kapsamında iflas eden kripto kredi platformu Genesis’e verilen yaklaşık 4 milyar dolarlık fonun geri ödenmesini talep etti. Alacaklı heyetinin talebi, iflas eden kuruluşların bölüm 11 yasaları kapsamında iflasından 90 gün önce yaptıkları fon transferlerini geri alabilmeleri hakkına dayandı.

Belgelere göre Genesis, ilgili fonun yaklaşık 2,1 milyar dolarını Alameda’dan kredi ödemesi ve teminat olarak 1,8 milyar dolarını ise FTX’ten para çekme işlemi olarak gerçekleştirdi. Beyanda, Genesis’in 8 milyar dolarlık alacağını büyük bir kısmının geri ödendiği belirtildi. Ayrıca Genesis’in FTX’in hileli iş modelinin finansman kaynağı olarak kullanılan enstrümanlarından biri olduğu da iddia edildi.

Yapılan açıklamada, fonların geri transferi durumunda yaklaşık 11 milyar dolarlık alacağı temsil eden milyonlarca FTX alacaklısı tarafından paylaşılacağı bilgisine yer verildi.

FTX alacaklıları geçmişte kurucu Sam Bankman-Fried tarafından yapılan 93 milyon dolarlık siyasi bağışların ve Alameda’nın hedge fonu Modulo Capital’a yaptığı 460 milyon dolarlık yatırımın da geri ödenmesini talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!