Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opensea Insider Trading Davasında Karar: 50 Bin Dolar Uğruna Hüküm Giydi

Popüler NFT pazar yeri OpenSea’nin eski yöneticisi Nathaniel Chastain, insider trading ve kara para aklama suçlarından mahkum edildi.

ABD New York Güney Bölge Mahkemesi 3 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşen duruşmanın ardından OpenSea‘nin eski yöneticisinin mahkum edilmesine karar verdi. Insider trading ve kara para aklama suçlarından hüküm giyen yöneticinin kaç yıl hapis yatacağı henüz netleşmese de en fazla 40 yıl ceza alması bekleniyor.

2022 yılının haziran ayında açılan dava Nathaniel Chastain’ın OpenSea’de yöneticilik yaptığı süreçte insider trading ve kara para aklama suçlarına karıştığına işaret ediyordu. Chastain o dönemde itirazda bulunarak iddiaları reddetmiş ve masum olduğunu savunmuştu.

Chastain, hakkındaki insider trading iddialarının sosyal medyada yayılmasının ardından Eylül 2021‘de yürüttüğü CTO’luk görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Mahkeme belgelerine göre eski yönetici insider trading operasyonlarından 50.000 dolardan fazla kazanç elde etti.

Duruşmaya öncülük eden Savcı Damian Williams yaşananların düpedüz dolandırıcılık olduğunu ifade etti:

Nathanial Chastain, OpenSea’nin web sitesinde hangi NFT’lerin yer alacağına dair ileri düzey bilgisini kendisi için karlı alım satımlar yapmak amacıyla kullandı. Bu dava kripto varlıklarında yeni alım satımları içerse de, davranışında özellikle yenilikçi bir şey yoktu. Bu net bir dolandırıcılıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!