Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’den Hedge Fonu ile 460 Milyonluk Kurtarma Anlaşması: Top Mahkemede

İflas eden kripto para borsası FTX, Bahamalar merkezli hedge fonu Modulo Capital’e yapılmış olan 475 milyon dolarlık yatırımın bir kısmını geri almak için şirketle anlaşmaya vardı.

FTX 22 Mart tarihinde Delaware Mahkemesi’ne sunduğu beyanda, geçtiğimiz yıl Alameda Research üzerinden Modulo Capital’e yapılan 475 milyon dolarlık yatırımın 460 milyon dolarlık kısmının şirket tarafından geri iade edilmesi üzerine uzlaşmaya vardıklarını bildirdi ve mahkemeden onay istedi.

Fonların Modulo’nun A sınıfı hisselerinin %20’si karşılığında devredildiği aktarılırken şirket, geri istenilen tutarın varlıklarının %99’unu temsil ettiğini ve 404 milyon dolarını nakit ödeyeceğini belirtti. Kalan 56 milyon dolarlık kısmın ise Modulo’nun FTX üzerindeki hesabında bulunan varlıklardan gönüllü olarak feragat etmesiyle mahsup edileceği ifade edildi.

Öte yandan Modulo’nun kurucularının bir zamanlar FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) ve Alameda Research CEO’su Caroline Ellison’ı da istihdam etmiş yatırım şirketi Jane Street’in üç eski yöneticisi olduğu ortaya konuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!