Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ARK Invest Düşüşü Fırsat Bildi: SEC FUD’u ile 18 Milyonluk Coinbase Yatırımı

ABD’li ünlü yatırımcı Cathie Wood’un şirketi Ark Invest, Coinbase (COIN) hisselerinde yaşanan son düşüşü fırsat bilerek yaklaşık 18 milyon dolarlık alım gerçekleşti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kayıt dışı menkul kıymet hizmeti verdiği gerekçesiyle Wells bildirimi göndermesinin ardından %25 civarında düşüş yaşayan Coinbase hisseleri 84 dolardan 62 dolara kadar geriledi. Bu gerilemeyi fırsat olarak değerlendiren Ark Invest, portföyüne 17,8 milyon dolarlık ekleme yaptı.

Ark Invest söz konusu alımlarını Ark Innovation ETF (ARKK) ve Ark Next Generation Internet ETF (ARKW) aracılığıyla gerçekleştirdi. Aktarılan bilgilere göre şirket, ARKK kapsamında 230.599 COIN, ARKW özelinde ise 38.329 COIN alımı gerçekleştirdi. SEC kaynaklı FUD sebebiyle yaşanan son düşüşü değerlendiren yatırım şirketi, bu işlemler ile birlikte toplamda 268.928 COIN satın almış oldu.

Geçtiğimiz yılın sonlarından bu yana uzun Coinbase yatırımlarını sürekli artıran  Ark Invest’in son yatırımı, geçtiğimiz günlerde uzun bir aranın ardından hisse fiyatı 83 dolar seviyesindeyken 13,5 milyon dolar karşılığında 160.887 hisseyi elden çıkarmasının ardından geldi.

NASDAQ verilerine göre COIN, 2023 yılının başından bu yana yaklaşık yaklaşık %105 artış gösterdi ve haberin kaleme alındığı sıralarda 66,30 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!